tiistai 5. heinäkuuta 2016

Salsaa ja suklaakakkua

Jos ette ole sattumoisin vielä huomanneet niin minä taidan vähän lovettaa suklaata :D Eli taas ois suklaakakun ohjetta tarjolla.

Tässä jokunen viikko sitten kutsuin ystävän kylään ja päätin kokkailla meille ihan alusta asti itse. Tai noh, melkein.



Menu piti sisältää gluteenittomia tortilloja, itse tehtyä salsakastiketta, kanan sisäfileepihvejä, salaattia ja jälkkärinä suussa sulavaa suklaakakkua.

Tortilloista tuli hiukan liian "rapsakoita". Eli taikinaa tulisi vielä hiukan muokkailla, jos niistä mielisi saada samankaltaisia pehmoisia lettusia kuin kaupan tortillat. Mutta joka tapauksessa tulihan nämä kaikki syötyä, vaikka aika sotkuista puuhaa se olikin :)

Gluteenittomat tortillat (5 annosta)
1 1/2 dl Tattarijauhoa
3/4 dl Tummaa riisijauhoa
1/2 tl Psylliumjauhetta
0,25tl Suolaa
0,25dl Öljyä
1dl Vettä

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi.
2. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 5 osaan. Pyörittele niistä jokaisesta pulla. Peitä pullat elmukelmulla ja anna levätä n. 30min.
3. Kauli taikinapallot paistinpannun kokoisiksi pyöreiksi levyiksi.
4. Paista ilman rasvaa paistinpannulla molemmin puolin niin, että tortilla saa hivenen rusehtavia täpliä (Tässä itsellä meni vähän vikaan, taisin paistaa liian kauan ja se johti liian kuivakoihin lättysiin)
5. Tarjoile heti





Salsakastike
4 Tomaattia
1 Valkosipulinkynsi
1/2 sipuli
3/4 dl Paseerattua tomaattia
3/4dl Öljyä (itse käytin oliiviöljyä)
Suolaa, mustapippuria
(chiliä oman maun mukaan)
(Basilikaa)

1. Uita tomaatteja haarukan avulla kiehuvassa vedessä, jotta saat niistä helposti kuorittua/vedettyä kuoren pois. Tee ristikkäisviillot tomaattien päähän ennen kuin uitat nitä kiehuvassa vedessä. Tämä helpottaa hommaa.
2. Pilko tomaatit tämän jälkeen pieniksi kuutioiksi samalla poistaen niistä sisusosat ja kannat.
3. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
4. Yhdistä tomaatit ja sipulit.
5. Sekoita paseerattu tomaatti ja öljy keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla, sekä halutessasi chilijauheella/-rouheella. Itse lisäsin vielä basilikaa sekaan.
6. Sekoita paseerattu tomaattiseos tomaatti-sipuliseokseen. Anna tekeytyä kylmässä. Itse valmistin salsan jo edellisinä päivänä.

Alkuperäisen ohjeen löydät täältä


Ravintoarvot
648kcal
3,8g Proteiinia
18g Hiilihydraattia
61g Rasvaa

Jos ajatellaan, että tuosta tulisi 10 annosta, niin yhden annoksen kalorit olisi vain 64,8 kcal.

Nyt jälkeenpäin ajateltuna, en laittaisi öljyä salsaan noin paljoa. Vähempikin riittää vallan mainiosti. Luulisin, että max. 1/2 dl. Riippuen ihan toki omista makunystyröistä. Itse luulen, että seuraavalla kerralla laitan vain 1/4-1/2dl Öljyä




Suussa sulava suklaakakku (8 annosta)
Pohja:
1dl Karppisokeria
0,5 tl Bourbon vaniljajauhe
0,5dl Tummaa kaakaojauhetta
0,5 dl Vaniljaherajauhetta
0,5 dl Kookosjauhoa
1 kananmuna
75g Kookosmanna
30g Mantelimaito

Täyte:
250g Rasvaton maitorahka
12g Muscle mousse valkosuklaa
muutama vaniljatippa my protein flavdropsia

*Kookosöljyä sekä kookoshiutaleita vuoan voitelemiseen

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen
2. Sekoita keskenään sokeri, vaniljajauhe, kaakao ja jauhot
3. Lisää joukkoon kananmuna, kookosmanna (voi hiukan lämmittää niin sekoittuu taikinaan paremmin) sekä mantelimaito -> Sekoita tasaiseksi (itse sekoitin muistaakseni sähkövatkaimen avulla, mutta onnistuu myös käsin)
4. Voitele vuoka kookosöljyllä ja kookoshiutaleilla.
5. Paista uunissa keskiosassa n. 20 min.
6. Anna jäähtyä hyvin ennen kuin lisäät täytteen päälle. Itse tein täytteen valmiiksi pohjan ollessa uunissa ja annoin sen tekeytyä seuraavaan päivään jolloin vasta lisäsin sen kakun päälle.

Ravintoarvot (koko kakku)
1001,6 kcal
65,6g Proteiinia
25,3g Hiilihydraatti
62,2g Rasva

1 annos
125,2 kcal
8,2g Prot.
3,2g HH
7,8g



Ohjetta pitänee hiukan muokkailla, kun mietin jos sokerin määrää vähän vähentäisi ja laittaisi esim. Myprotein flavdrops vaniljan makuisia tippoja tuomaan makeutta. Ja suklaisemman pohjasta saisi jos vaniljaheran korvaisi Muscle Mousse suklaajauheella. Noh, mutta nyt tuli tällainen kaakku, ja hyvää oli :) Kookosmanna saa koostumuksen todellakin sulamaan oikein suussa.

Ja tietysti ruuan kanssa nautittiin vähän NOCCOa ;)



Kuvat: Tuija Takaluoma



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti